TT FM
Image default
Media

2D versus 3D animatievideo. Wat is het verschil?

2D versus 3D animatievideo. Wat is het verschil?

Als jij je aan het oriënteren bent op het laten maken van een animatievideo, is het goed om de verschillen tussen een 2D en een 3D animatie te weten. In feite hebben ze beide hetzelfde doel. Een zo specifiek mogelijke doelgroep bereiken die op een eenvoudig manier geïnformeerd wordt over een complexe theorie. Dit kan de werking van een product zijn, de werkwijze binnen een onderneming of de uitleg over een bepaalde dienst.

Een 2D animatie kan veelzijdig worden ingezet. Zo kan deze animatie een verhaal vertellen over de gebruiksaanwijzing van een product, maar ook een aankomend evenement kan hiermee gepromoot worden. De animatie wordt vanuit één oogpunt opgenomen. Dat wil zeggen dat er geen tot weinig diepte wordt aangebracht in de video. Een 2D animatie kan zowel karakters als symbolen, tekst en geluidseffecten bevatten. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een voice-over die het verhaal dat verteld wordt extra kracht bijzet.

Een 3D animatievideo laten maken 

Een 3D animatie geeft tot tegenstelling van een 2D animatie een real-time visueel zicht. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een product tot in kleine realistische details kan worden weergegeven. Zelfs een dwarsdoorsnede is een mogelijkheid. Zo krijgt de kijker een uniek kijkje in de werking van een voorwerp.

Een 3D animatievideo wordt veel toegepast bij technische producten. Deze video’s worden gebruikt ter promotie of als ondersteuning in het ontwerpproces. Ook een 3D animatie kan worden begeleid door een voice-over, tekst of pakkende geluidseffecten. Hoewel ze dus beiden hetzelfde doel hebben, worden ze vaak voor verschillende producten of diensten ingezet. Wil je zelf ook graag een animatievideo laten maken maar twijfel je welke animatie stijl geschikt is voor jouw boodschap of product? Neem dan vrijblijvend contact op met Donker Media.

https://donkermedia.nl/