TT FM
Image default
Aanbiedingen

Absorptiekorrels

Een calamiteit door lekkage. Dat wilt u natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen om uw productie niet te lang stil te laten staan. En vooral om de veiligheid van uw personeel niet in het geding te laten komen. U kunt hiervoor absorptiekorrels gebruiken, die verkrijgbaar zijn bij uw schoonmaak groothandel. Wij hebben een aantal voordelen van het gebruik van absorptiemiddelen voor u op een rij gezet. Plus een aantal tips.

Waar kunt u absorptiemiddelen voor gebruiken?

Absorptiemiddelen worden vaak in de industrie gebruikt om vervuiling te verminderen en producten te beschermen. Er zijn verschillende type absorptiemiddelen. Van korrels tot worsten. En van kussens tot absorptiemiddelen op rol. Zo zijn er korrels (granulaat) die vloeistoffen absorberen. Of vervuilingen met oliën, vetten, koolwaterstoffen, categorie 3 materialen zoals bloed, smeermiddelen of (lichte) chemicaliën. Een absorptiekorrel kan ook gebruikt worden om de levensduur van staal te verlengen doordat de korrels bescherming tegen corrosie kunnen bieden. Andere eigenschappen van absorptiekorrels kunnen brandwerendheid en anti-slip zijn. Het is belangrijk om het juiste absorptiemiddel voor het type vervuiling te kiezen. En dat bestand is tegen de chemische stoffen die u wilt verwijderen. Absorptiekorrels voor chemische producten hebben een opvallende kleur.

Gebruik de absorptiekorrels op de juiste manier

Vergeet niet om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen als u een chemische vervuiling of categorie 3 vervuiling wilt verwijderen. Scherm als eerste risicozone ’s af en begin daar met het neerleggen van de absorptiemiddelen. Er zijn absorptiekorrels die geschikt zijn om langere tijd te laten liggen. Controleer de absorptiekorrels dan wel regelmatig. Vergeet niet om de korrels eens in de zoveel tijd te vervangen om ervoor te zorgen dat ze goed hun werk blijven doen. Korrels kunnen aardig wat vervuiling opnemen en dus zwaar worden. Houd hier rekening mee met het verwijderen. Het is belangrijk om de absorptiemiddelen op de juiste plaats te gebruiken. Sommige korrels zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Let op dat er geen objecten op de absorptiemiddelen kunnen drukken. Dit kan de werking verminderen en zorgen voor plekken in de vloer. Berg de absorptiemiddelen droog op en buiten bereik van zonlicht. Bewaar absorptiemiddelen voor koolwaterstoffen niet bij andere absorptiemiddelen want dan gaat de waterafstotende werking verloren.

 

https://facilitytradegroup.nl/