TT FM
Image default
Gezondheid

ADD kenmerken

Wat zijn de kenmerken van ADD?

ADD staat voor Attention Deficit Disorder. ADD lijkt veel op ADHD maar verschild qua kenmerken. ADD is namelijk een subtype van ADHD. In de meeste gevallen ontdekken mensen die ADD hebben pas later dat ze ADD hebben. Het is namelijk erg belangrijk dat je weet wat de ADD kenmerken zijn en hoe je hier mee om kan gaan. Je kan erg gefrustreerd raken als je niet weet dat je ADD hebt omdat mensen je niet begrijpen en je eigenlijk een soort van “anders” bent dan andere mensen.

Erg gevoelig en emotioneel zijn horen tot de kenmerken van ADD

Mensen met ADD zijn meestal erg emotioneel en gevoelig betrokken bij situaties. Maar het ding is dat ze moeite hebben met het tonen van emoties. Een van de ADD kenmerken is dat mensen met ADD vaak dromerig zijn omdat ze een constante gedachtestroom hebben. Dit kan erg afleidend werken. Het lijkt daarom vaak dat mensen met ADD ongeïnteresseerd overkomen, maar dat is niet waar. Dit kan ook tegenovergesteld werken. Namelijk als iemand met ADD een passie heeft ontdekt of iets heeft gevonden waar die gene zich graag mee bezig houd kan dit persoon een hyperfocus krijgen. Dit betekend dat het persoon een extreem goede focus kan creëren. Het is alleen lastig om in te schatten hoe lang deze focus blijft. Ook kan dit een nadeel zijn omdat je andere zaken kan vergeten omdat je alleen maar gefocust bent op één ding.

 

Ook een nadeel van ADD kenmerken zijn dat door de gevoeligheid van ADD last kan krijgen van stemmingswisselingen en dat kan erg storend werken. Als je even niet meer de controle hebt kan je het gevoel krijgen dat je het niet meer onder controle krijgt. Wanneer dit gebeurd, is het goed om even tijd voor jezelf te nemen en over de situatie na te denken. Voor deze nadelen kan je ook trainingen volgen.

https://www.add-coaching.nl/add-symptomen/