TT FM
Image default
Aanbiedingen

Een overzicht van hoogwerkers voor de bouw

Bij bouwprojecten is het hebben van het juiste gereedschap essentieel. Een voorbeeld hiervan is een hoogwerker. Het is een hoogwerker die gebruikt wordt om werkers en materialen naar hoge plaatsen te brengen. Hij wordt meestal buiten gebruikt, zoals op bouwplaatsen of in industriële omgevingen, maar kan ook binnen worden gebruikt, zolang er voldoende ruimte is voor het apparaat om te bewegen. Laten we eens kijken naar enkele van de verschillende soorten hoogwerkers die beschikbaar zijn voor machine huren bij 123machineverhuur.nl!

Telescopische hoogwerker 

Dit type hoogwerker heeft een telescopische arm die als een accordeon kan uitschuiven en intrekken, waardoor hij hoogtes tot 55 meter kan bereiken. Telescopische hoogwerkers worden vaak buiten gebruikt en kunnen zowel op elektriciteit als op diesel werken. Ze zijn ideaal voor bouwplaatsen, omdat ze gemakkelijk en snel over ruw terrein kunnen worden gemanoeuvreerd. 

Knikarmhoogwerker 

Een kniktelescoophoogwerker heeft meerdere secties die met scharnieren zijn verbonden, zodat hij om voorwerpen heen kan “buigen” en toch personeel hoog kan optillen. De maximale hoogte die hij kan bereiken is ongeveer 40 meter. Dit type hoogwerker wordt vaak gebruikt in industriële omgevingen, omdat hij gemakkelijk door krappe ruimtes kan manoeuvreren, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes of smalle trappen, waar andere vormen van toegang niet mogelijk zijn.  

Schaarlift 

Schaarliften werken zoals hun naam al aangeeft – ze hebben een schaarbeweging waarmee ze verticaal op en neer kunnen bewegen via een reeks kruisende steunen. De maximale hoogte die dit soort liften kan bereiken is meestal ongeveer 12 meter. Ze worden vooral binnenshuis gebruikt en zijn zeer geschikt voor taken als het schilderen van muren of het installeren van plafondarmaturen vanwege hun stabiliteit op grote hoogte zonder veel ruimte in te nemen op de begane grond. 

Ruw terrein hoogwerkers 

Ruw terrein hoogwerkers zijn gemaakt om maximale stabiliteit te bieden bij werkzaamheden buiten de gebaande paden, zoals grind of oneffen oppervlakten. Deze machines hebben vierwielaandrijving, zodat ze gemakkelijk over ruw terrein kunnen rijden. Ruw terrein hoogwerkers zijn perfect voor elk soort buitenwerk zoals onderhoud of reparatie bij watertorens of mobiele telefoontorens die extra stabiliteit vereisen bij het verplaatsen op onstabiele ondergrond.

 

https://www.123machineverhuur.nl/