Categorie: Financieel

Geld lenen voor een reis

Iedereen heeft er wel eens overgedacht om een tijdje te gaan reizen, maar vaak kan dit niet omdat er geen tijd voor is door onze drukke levens of omdat er geen geld voor is. Geld lenen kan hier de oplossing voor zijn, zodat u toch uw droomreis zou kunnen maken. U kan op verschillende manieren geld lenen en het hoeft ook niet per se voor een reis te zijn. Geld lenen kan u ook doen voor een aanbouw, huwelijk, renovatie, een auto, studie of voor uw interieur. Er zijn dus nogal wat mogelijkheden waar u geld voor kan lenen. Hieronder gaan we iets dieper op een manier om geld te lenen. Lees dus snel verder!

Een collaboratieve persoonlijke lening

Een collaboratieve persoonlijke lening is een lening die wordt gefinancierd door mensen, zoals u en ik. Dit kan via bepaalde bedrijven die deze dienst aanbieden. Als je een collaboratieve persoonlijke lening aanvraagt wordt je eerst gescreend en wordt de lening goedgekeurd. Als dit gebeurd dan krijgt u het bedrag dat u wilt lenen via financiële instrumenten toegereikt. Deze financiële instrumenten worden gekocht door investeerders, hierdoor spreken we dan van een onrechtstreekse financiering.

Geld lenen voor uw reis

U kunt dus ook geld lenen om uw droom reis werkelijkheid te maken. U moet dan aangeven hoeveel u wilt lenen en waarvoor het is. U moet dan ook aangeven hoelang u wilt dat de lening loopt. Door uw gegevens daarna achter te laten wordt u, zoals eerder gezegd gescreend en wordt er gekeken of dit ook mogelijk is.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/

Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig bij het afsluiten van een hypotheek?

Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig bij het afsluiten van een hypotheek? Het is altijd een mooi moment, het kopen van je eerste huis. Hiervoor heb je uiteraard een hypotheeklening nodig. Velen stellen zichzelf de vraag, heb ik daar een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor nodig. Velen kijken raar op bij het horen van deze vraag, maar het kan wel degelijk een rol spelen bij het afsluiten van een hypotheek.

Een AOV in het kort

Welk beroep je ook doet, arbeidsongeschiktheid kan altijd voorkomen. Wanneer je dan slachtoffer bent van arbeidsongeschiktheid, dan kan het in sommige gevallen zijn dat je zonder inkomen komt te zitten. En dit is natuurlijk niet wenselijk. Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp hebt afgesloten dan heb je in het geval van arbeidsongeschiktheid nog wél een inkomen.
Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je een bepaald inkomen met een bepaalde looptijd. Hiervoor betaald men premie.Je krijgt wanneer je arbeidsongeschikt raakt een maandelijkse uitkering. Deze is gebaseerd op de verzekeringspolis. De hoogte van de uitkering hangt dus ook af van hoe veel premie je hebt betaald.
Daarnaast hangt het er ook vanaf hoe lang de looptijd van de verzekering is. Ben je verzekerd tot de AOW leeftijd, of heb je een uitkering van enkele jaren of zelfs enkele maanden. Dit zijn allerlei factoren waar je zelf invloed op hebt die de premiehoogte bepalen.

De AOV en de hypotheek

Wat heeft een AOV dan te maken met een hypotheek? Nu, het zit zo. Wanneer jij een lening afsluit bij de bank, dan moet je deze uiteraard terugbetalen. De bank wil uiteraard zo veel mogelijk zekerheid hebben dat de lening ook kan worden terugbetaald. Sommige banken verstrekken geen hypotheek wanneer men geen AOV heeft. Dit is niet bij alle banken zo, maar het helpt altijd wel. Het vergoot de kans dat je een hypotheek krijgt en vrijwel iedere bank zal vragen of jij een AOV hebt afgesloten.
Wanneer je namelijk arbeidsongeschikt raakt, dan kun je namelijk zonder inkomen komen te zitten. Maar dan moet die lening nog wel worden betaald. En dan vraag jij, maar ook de bank zich af, hoe ga je dat betalen?
Wanneer je een AOV hebt afgesloten dan weet de bank in ieder geval zeker dat jij een inkomen zult hebben wanneer je arbeidsongeschikt raakt. En dit stelt de bank gerust. Want dan weten zij dat jij gewoon de hypotheek kunt blijven betalen.

Tot slot

Het is dus bij sommige banken wel een vereiste, bij sommigen ook niet. Een ding dat zeker is, het helpt hoe dan ook. Het is ook voor jezelf fijn om een AOV te hebben. Wanneer jij namelijk de hypotheek niet meer kunt betalen dan kan de bank door middel van deurwaarder bij je aankloppen. Dit gaat vervelende gevolgen hebben. Ze komen dan namelijk beslag leggen op jouw spullen. En dit wil je natuurlijk het allerminst. Goed verzekerd zijn is dus zeker wel belangrijk. Op de website van het AOVcentrum lees je meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering hypotheek.

© 2021 TT FM

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑