TT FM
Image default
Startpaginas

Chiropractie: leer hoe deze techniek u kan helpen

Sinds de oprichting in 1895 zijn de basisprincipes waarop Chiropractie is gebaseerd dezelfde gebleven. Het kennis- en vaardigheidsniveau van de hedendaagse chiropractoren is echter veranderd en verder ontwikkeld. Leer wat Chiropractie is en hoe het u kan helpen.

Chiropractie: een manier van leven

Chiropractisch onderwijs heeft vandaag de dag een standaard bereikt die veel gelijkenis vertoont met medisch onderwijs, terwijl het nog steeds gebaseerd is op de basisfilosofie van de oprichters. Vandaag de dag zijn chiropractors de voorlopers van een gezondheidsdenken dat zich richt op het vergemakkelijken van de ontwikkeling van het inherente en aangeboren potentieel van elk individu.

 

De chiropractor Nijmegen gebruikt natuurlijke, veilige en zachte technieken die worden toegepast in het kader van individueel ontworpen behandelingsplannen. Chiropractische technieken zijn ontworpen om de functie van het zenuwstelsel te herstellen, te onderhouden en te optimaliseren. Dit geeft het lichaam de kans om optimaal te functioneren, een voorwaarde voor een goede gezondheid.

 

Met chiropractische zorg bent u veilig

Een goede gezondheid is de sleutel tot evenwicht, welzijn en een hoge levenskwaliteit. Het belangrijkste doel van de chiropractor Nijmegen is ervoor te zorgen dat het complexe communicatienetwerk in de wervelkolom, dat het zenuwstelsel wordt genoemd, optimaal informatie kan doorgeven tussen de hersenen en andere delen van het lichaam. Dit wordt bereikt door het herstellen, onderhouden en optimaliseren van de functie van de rug en de nek, die samen de wervelkolom vormen.

 

Door de wervelkolom en het zenuwstelsel in topconditie te houden, geeft u het lichaam de kans om zijn inherente kracht te gebruiken om te genezen en in evenwicht te komen. Op die manier moedig u het lichaam aan om zichzelf te genezen en de beste mogelijkheden te hebben om zich uit te drukken en het leven ten volle te beleven.

 

De natuur heeft het lichaam een ongelooflijk vermogen gegeven om zichzelf te genezen. Een functionele wervelkolom is een van de belangrijkste factoren om dit vermogen te stimuleren en het lichaam de kans te geven optimaal te functioneren. Deze natuurlijke genezing is het resultaat van wat uw chiropractor aangeboren of inherente intelligentie noemt.

Wat is het doel van chiropractische aanpassingen

Onze ruggen moeten niet alleen tegen de zwaartekracht in werken, maar worden ook blootgesteld aan stressvolle momenten als gevolg van een zittende levensstijl. De chiropractor Nijmegen richt zich op het belang van subluxatie – een verstoorde functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel – in relatie tot andere systemen in het lichaam, bijvoorbeeld het immuunsysteem.

 

Met manuele aanpassingen tracht de professional storingen in de zenuwbanen op te heffen, zodat de hersenen de signalen van het lichaam beter kunnen begrijpen en op de juiste manier kunnen reageren.

Wanneer moet u een chiropractor zoeken?

De meest voorkomende reden om hulp te zoeken bij een chiropractor is pijn en een verminderd vermogen om te bewegen. De pijn kan gelokaliseerd zijn in de rug, nek of andere gebieden zoals heupen, knieën en enkels. Hier zijn enkele veel voorkomende problemen waarvoor u behandeling kunt krijgen:

 

– Spanning en pijn in de nek en schouders;

– Stijve en gespannen spieren;

– Nekpijn;

– Rugpijn veroorzaakt door spieren en gewrichten die niet goed werken.

 

U kunt ook behandeld worden voor andere aandoeningen, zoals sportblessures, migraine, duizeligheid, gevoelloosheid en pijn in onder meer armen en benen. Het kan ook zijn dat u uw spieren weer moet opbouwen na een periode van ziekte, letsel of een operatie.