TT FM
Image default
Aanbiedingen

Ik haat mijn baan, maar ik kan er niet mee stoppen: voor degenen die nog steeds het risico nemen

werk zoeken

Volgens het Portal Research Center houdt meer dan 60% van de mensen niet van hun werk, maar doen ze er niets aan. Waarom? Ja, want in ons land behandelen ze mensen die ontevreden zijn over hun werk slecht en veranderen het daarom vaak. Het is bij ons gebruikelijk om dit als niet-professionaliteit te beschouwen.

Zo iemand wordt als lichtzinnig, onbetrouwbaar beschouwd, niet in staat om zijn werk efficiënt en voor een lange tijd uit te voeren. En dat is niet alleen de mening van recruiters, die, kijkend naar het cv van een specialist die elk jaar van baan verandert, het in de prullenbak gooien. Maar ook familieleden en vrienden van deze persoon. Het stereotype van het ‘juiste levensmodel’ leeft nog steeds in ons: hij studeerde af van school, ging naar de universiteit, begon in zijn specialiteit in één bedrijf te werken en ging daar met pensioen. Als dat zo is, bedenk dan dat u uw leven correct heeft geleefd.

Maar als u een van de weinigen bent voor wie de angst om tot met pensioen te werken aan dezelfde taken, dezelfde rapporten indient, van 09:00 tot 18:00 uur naar hetzelfde kantoor gaat en wanhopig op het weekend wacht, sterker is dan angstverandering , dan kan dit artikel je helpen.
Symptomen: waar het allemaal begint

In het begin schrikken gedachten aan afkeer voor het vak dat je hebt gestudeerd en dat je al zoveel jaren doet, angst aan, en je jaagt ze weg, terwijl je jezelf ervan overtuigt: ‘Wel, wat ben je aan het doen? Hoe komt het? Ik heb zoveel gestudeerd, daarna heb ik werk gezocht in mijn specialiteit. Ik was blij toen ik naar het gezelschap van je dromen werd gebracht. Je hield zoveel van wat je deed. Je familieleden zijn zo trots op je, je vrienden zijn jaloers op je. Je hebt zoveel gewerkt, zoveel moeite gedaan om succes te behalen in dit beroep en, belangrijker nog, je hebt het gedaan. Je doet het goed!” Hier is slechts één “maar” – dit alles verwarmt je niet meer.

Klinkt bekend? Dan haasten we ons om u gerust te stellen: u bent niet de enige. Ben je oke. Je hebt een ‘gewone carrièrecrisis’ en kan geholpen worden. In plaats daarvan kunt u uzelf helpen.

Kalmeer om te beginnen en maak geen plotselinge bewegingen zoals het “nergens” verlaten van het werk, ga op de bank liggen en wacht tot het vanzelf voorbijgaat. Hoop niet eens dat het niet zal werken.
Hoe je angsten eruit zien

Dus: als je jezelf hebt gediagnosticeerd met een carrièrecrisis op basis van de hierboven genoemde symptomen, dan is het eerste wat je moet doen om het te erkennen en in zijn ogen te kijken. Uw angsten zien er waarschijnlijk als volgt uit:

Ik ben in orde, maar niets goeds, maar gebeurt dat?
Ja, het werk is niet langer plezierig en plezierig, maar ik kan niets anders doen.
Nieuwe dingen leren is eng, en vrienden zullen ook lachen … Wie leert er nieuwe dingen op 35, 40, 45 jaar oud?
Ik weet niet wat ik wil.
Ik hou van tekenen, beeldhouwen uit klei, bootmotoren repareren, laarzen zomen, maar het is onmogelijk om hier geld aan te verdienen.
Wie zal het gezin onderhouden terwijl ik nieuwe dingen leer?
Ik heb een hypotheek en moet ervoor betalen, kinderen en ze hebben onderwijs nodig, ouders en ze hebben hulp nodig, leningen.
Mijn vrouw, echtgenoot, ouders, vrienden, buren zullen me niet steunen. Ze zullen besluiten dat ik “beu” of “gek van vet” ben. Uiteindelijk zal ik ze verliezen en alleen zijn.
Wat als het me niet lukt, en ik verlies zelfs wat ik nu heb?

Is het normaal om te voelen wat u voelt?

Kijk nogmaals naar de lijst met angsten. Hoeveel van deze lijst heb je bij jou thuis gevonden? Ongeacht hoeveel van hen er zijn, weet dat het normaal is om te twijfelen. En stel jezelf vragen als “Is dit een bedrijf waaraan ik mijn leven wil wijden?” – ook normaal. Het is ook normaal om bang te zijn om alles vertrouwd achter te laten en bang te zijn dat je niet begrepen of uitgelachen wordt.

Laten we nog meer zeggen: in het stadium waarin u zich nu bevindt, is het normaal dat u niet begrijpt wat u wilt doen. Het is oké om na te denken over de verplichtingen die je hebt en hoe je ze kunt vervullen terwijl je naar jezelf op zoek bent.

Alle angsten en twijfels zullen verdwijnen zodra je duidelijkheid en begrip hebt in welke richting je moet gaan en waar je inspanningen moet leveren.
Oplossingen

Het goede nieuws: er is zo’n beroep: mensen helpen bij het overwinnen van loopbaancrises. En er zijn loopbaanadviseurs bij betrokken, zij zijn wat je nodig hebt. Ja, voor Rusland is zoiets als een loopbaanadviseur nieuw. Het is nog niet nodig om over een groot aantal loopbaanadviseurs te praten, maar ze bestaan, en ze werken in twee richtingen: werkgelegenheid en beroepskeuzebegeleiding.

Werk is een richting die past bij mensen die van hun beroep of branche houden. Maar tegelijkertijd hou ik niet van het bedrijf, of de baas, of het takenpakket. Misschien voelt de persoon dat hij uit de positie is gegroeid en op het plafond is gaan rusten? Hij stuurt zijn cv al maanden naar verschillende bedrijven, maar ofwel wordt hij niet uitgenodigd voor interviews, ofwel wordt hij na het interview niet teruggebeld. En de persoon begrijpt niet wat hij verkeerd doet. Hij is tenslotte een professional, de beste in zijn vak.

In dergelijke situaties helpt een loopbaanadviseur bij het schrijven van de juiste cv en begeleidende brief (met cijfers en feiten die het niveau van professionaliteit weergeven). Of als een persoon verdwaalt in het interview, niet weet hoe en wat hij de vragen van de recruiter moet beantwoorden, dan bereidt de consultant hem voor op interviews door het interview en de verplichte feedback te modelleren in de vorm van wat goed was en wat moet worden veranderd.

Als gevolg hiervan vindt iemand twee maanden later een plaats in het bedrijf van zijn dromen, slaagt hij met succes voor een sollicitatiegesprek, vindt hij een baan en werkt hij met plezier verder.

Loopbaanbegeleiding is geschikt voor mensen met een loopbaancrisis. Voor degenen die vroeger geïrriteerd waren door werk, maar nu haten mensen het gewoon. Of degenen die al lang van baan wilden veranderen, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

Er zijn veel opties, maar de essentie is hetzelfde: je weet niet naar welke baan je moet zoeken. En de taak van een loopbaanadviseur is om manieren te vinden om uit de crisis te komen en te helpen bij het nemen van een moeilijke beslissing.

Allereerst luistert de adviseur om de omvang van de schade te beoordelen. Het kan gebeuren dat u het vak niet beu bent, maar gewoon het bedrijf waarin u werkt beu bent. Of je bent moe van een functie die je al jaren bekleedt. En dit is allemaal gemakkelijk op te lossen. Er is een vrij simpele test: je gaat op vakantie, maar niet voor twee weken, maar voor een maand. Als je na terugkomst van vakantie het gevoel hebt dat je je baan hebt gemist en niet kunt wachten tot je terugkomt, dan is het geen beroep, maar een bedrijf of een functie.

In dit geval moet u naar de directeur gaan en om een ​​andere functie vragen met een ander takenpakket. Als je nergens kunt groeien in een bedrijf, schrijf dan een cv, zoek naar bedrijven waarin je zou willen werken, ga naar hen voor interviews.

Maar als je op vakantie met afgrijzen denkt dat je snel weer aan het werk gaat, dan zit het in het beroep. Gelukkig is het niet alleen nodig, maar ook mogelijk om te veranderen.

Als dit uw optie is, dan is de tweede stap om te bepalen, en wat zou u willen doen in een ideale situatie? En hier is het belangrijkste om natuurlijk ook eerlijk te zijn tegen jezelf en de adviseur. De adviseur is hierbij nuttig als gids en gids. Je houdt een reeks bijeenkomsten waar je, door de vragen van de adviseur te beantwoorden, zijn opdrachten te voltooien en zijn advies op te volgen, een baan zult vinden die je interesseert. Een bedrijf dat u zal inspireren en waar u zich gelukkig mee zult voelen.

Verder – het is gemakkelijker. De adviseur helpt je bij het inschatten van de moeilijkheidsgraad van het betreden van een nieuw beroep, samen stel je een tijd- en stapsgewijs transitieplan op, stel je ijkpunten in en beschrijf je op elk van deze punten het format van het resultaat.
Onthoud: niemand behalve jij

Dit alles is niet zo moeilijk als het op het eerste gezicht lijkt, vooral als je helemaal aan het begin klaar bent voor het feit dat:

Niemand anders dan jij zal dit pad passeren, en niemand zal voor jou beslissen wat je precies moet doen.
Niemand anders dan jij gaat studeren, maar je zult een nieuw beroep moeten leren.
Alleen jij zult de weerstand van familie, vrienden en die van jezelf overwinnen.
Alleen jij neemt de verantwoordelijkheid voor de genomen beslissingen.

Maar als je dit alles het hoofd kunt bieden, geloof me, er wacht je een levendige, stralende en interessante professionele toekomst.

Succes!

https://vacatures.today/cat/Office Management17.html

 

https://www.vindazo.be