TT FM
Image default
Hobby en vrije tijd

Kan je geld verdienen met gamen?

Gamen is onder de jeugd en jong volwassenen een zeer populaire hobby. Het is de afgelopen jaren zo populair geworden dat er ook banen en competities uit voort zijn gekomen. Steeds meer voetbalclubs hebben een e-sporter die FIFA namens de club speelt en er zijn talloze professionele gaming organisaties die aan de grootste toernooien ter wereld mee doen. Ben jij nu iemand die helemaal gek van gamen is en daar misschien wel een baan in wilt hebben? Dan zijn er verschillende opties. Je kan namelijk met gamen je geld verdienen. Er worden verschillende mogelijkheden verder in dit artikel genoemd, en er wordt uitgelegd wat je nodig hebt om deze baan te kunnen uitvoeren.

Streamer of Youtuber

Door de stijging van populariteit voor gamen is het kijken naar mensen die goed zijn in de game of leuke grappige dingen doen op de game zeer gewild. Dit is terug te zien in de grote hoeveelheid kijkers naar bepaalde streams op Twitch of op YouTube. Streamers en Youtubers hebben miljoenen volgers die kijken naar de content. Deze streamers en youtubers verdienen hun geld door advertenties, donaties, sponsors en samenwerkingen met bepaalde games. Als je niet heel goed bent in gamen, maar je vind het wel erg leuk dan kan je doormiddel van stream en YouTube nog steeds je geld verdienen met gamen. Veel populaire streamers en Youtubers zijn niet alleen populair omdat ze goed zijn in de game. Zij bieden ook andere content en dat is zeer gewild. Als je zelf streamer of youtuber wilt worden moet je wel bepaalde spullen in huis halen. Zo moet je beschikken over een goede microfoon, camera en console om de game goed uit te kunnen zenden. Verder zal je ook veel uren maken en is een goede set up waar deze onderdelen terug komen belangrijk. Zo kan je denken aan een goede game stoel en een game bureau waar genoeg ruimte is voor de accessoires die je nodig hebt voor het streamen of voor het content maken voor YouTube. Om te beginnen met deze carrière zul je wel een aardige investering moeten doen in je set-up. Verder helpt het ook om samen met andere te spelen zodat het gamen voor je zelf ook leuk blijft.

Professioneel gamer

Heb je talent voor een game en heb je ook de tijd om lang te oefenen? Dan is de baan als professioneel gamer een mooie mogelijkheid. Dit is zeer moeilijk om te bereiken, want er zijn veel talentvolle en exceptionele gamers in het professionele circuit. De bedragen die je kunt verdienen als professioneel gamer zijn enorm, maar de vraag is hoe groot de kans is dat je het redt. Voorbeelden van Populaire games waar veel geld wordt uitgedeeld zijn Call of Duty, Fortnite en FIFA.

Overige banen in de gaming wereld

Ben je niet een heel talentvol gamer en zie je een carrière als streamer of Youtuber niet zitten? Dan zijn er ook andere banen in de gaming wereld. Zo kan je bijvoorbeeld een gametester worden. Als gametester kan je games testen die nog in de winkel moet komen. Jij bent dan een van de gene die ervoor zorgt dat problemen in de game nog voordat de game gepubliceerd wordt, worden opgelost. Als gametester verdien je een schappelijk bedrag, maar moet je wel in veel gevallen bepaalde levels of andere missies steeds opnieuw spelen en moet je zoeken naar fouten. Het is een andere manier van gamen dan voor je plezier. Verder kan je naast tester ook gamejournalist worden. Als je het leuk vind om te schrijven en als je liefhebber bent van gamen is dit een mooie baan. Er zijn verschillende gaming magazines waar je kan solliciteren. Als journalist schrijf je reviews over bepaalde games, die je dan ook zelf mag spelen voor onderzoek, schrijf je alles over nieuwe trends, nieuwe games en over de populaire streamers en youtubers. Een hele leuke baan waar je ook af en toe op reis mag naar bepaalde gamebeurzen of naar kampioenschappen.