TT FM
Image default
Bedrijven

Studentensteden waar je nog niet aan had gedacht

Als je nadenkt over waar je wilt studeren, komen Utrecht, Eindhoven en Amsterdam dan ook als eerste op in je hoofd? Zeker, deze steden bruisen, maar vergeet niet dat je er veel huur betaalt, laat staan dat je er óóit een kamer zult vinden. Onderstaande steden zijn ook het overwegen waard!

Venlo

Venlo ligt niet eens zo heel ver van studentenstad Eindhoven. Het is een prima uitvalsbasis om naar andere steden te reizen, maar in Venlo zelf kun je ook studeren. Dacht je dat je alleen carnaval zou kunnen vieren in Eindhoven? Praat maar met enkele locals en je weet dat je in de Zoepkoel moet zijn. In Venlo zit je ook goed als je zoekt naar een stage in de IT, waarbij het oosten van het land de placet to be is.

Enschede

Kom je uit het oosten van het land en zie je het helemaal niet zitten om telkens een lange tocht richting de randstad te moete maken? Dan is Enschede misschien wel de meest geschikte plek om te studeren. De stad heeft genoeg terrasjes op het marktplein waar je je kunt vermaken.

Vlissingen00

Wil je studeren met uitzicht op zee? Dan is Rotterdam écht niet de enige plek waar je aan moet denken. In Zeeland zijn ook mogelijkheden om te studeren, zoals in Middelburg en Vlissingen. Je hebt misschien niet de keuze uit honderden cafés om uit te gaan, maar er zijn genoeg schattige winkeltjes en cafés om je medestudenten te leren kennen en hechte vriendschappen op te bouwen.

Sittard

Als je aan studeren in Zuid-Limburg denkt, komt waarschijnlijk Maastricht als eerst in je op. Maar de kans op een kamer is er dan ook het kleinst. Niet heel ver ervandaan ligt Sittard, een stad met een mooie mix tussen pittoresk en modern. De Brightlands Campus net buiten de stad is een goede mogelijkheid om tijdens een stage in de IT of techniek je talenten te laten zien.

https://fiks.nl/stage/IT