TT FM
Image default
Aanbiedingen

Tijd om je e-bike te laten controleren?

Tijd om je e-bike te laten controleren?

Het is soms lastig in te schatten wanneer je je e-bike moet laten controleren bij de fietsenspecialist. Gelukkig kan je je fiets voor het grootste deel makkelijk zelf onderhouden. Wel is het verstandig om minimaal één keer per jaar langs te brengen voor een controle. Wanneer het volgende aan je e-bike mankeert is het verstandig om iets eerder langs te komen!

 

Problemen met het elektrische systeem

Het kan voorkomen dat je het idee hebt dat de motor van je fiets soms blijft steken of dat je accu wel erg snel leeg loopt. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, een accu loopt in de winter namelijk veel sneller leeg dan in de zomer. Maar het kan ook zo zijn dat je accu diep ontladen is, dit is geen goed nieuws. Hierbij is de accu volledig leeg gelopen en daar geen veel accu’s slecht op. Dus dan kan een bezoek aan de fietsenmaker geen kwaad.

 

Zware remmen

Dat je remmen goed werken is super belangrijk. Zonder goed werkende remmen kan je niet veilig de weg op. Het is dan ook verstandig om deze regelmatig even zelf te controleren. Wanneer je fiets zwaarder remt dan normaal of als je remmen niet altijd reageren, dan moet je niet te lang wachten met een controle. Zo voorkom je dat de kans groter wordt op ongelukken en blijf je verdere schade aan je e-bike voor.

 

Spaken die niet meer op de plek zitten

Zitten je spaken los? Dat is niet heel veilig. Vaak is het zo dat wanneer één spaak los zit, er meer volgen. Je spaken houden de mooie ronde vorm van je wiel. Als er een paar ontbreken dan komt er extra kracht op de andere spaken te staan en is het gewicht niet meer gelijk verdeeld over je wiel. Zo kan eer een slag in je wiel ontstaan. De fietsspecialist kan je spaken opnieuw spannen, zo houd je jouw wielen in een goede conditie.

 

Controlebeurt nodig?

Is het tijd voor een controlebeurt voor je fiets? Bij fietsenmaker Deventer staan onze specialisten klaar om uw e-bike weer helemaal op te knappen. Maak gerust een afspraak!

https://www.rototweewielers.nl/