TT FM
Image default
Woning en Tuin

Een leuk rolgordijn voor je woonkamer

Je woonkamer is een van de belangrijkste kamers in je woning. Hier kan je met andere lekker zitten en kijken naar de televisie of gewoon met elkaar praten. Vaak heb je in de woonkamer een groot raam waar veel licht doorheen kan komen. Privacy kan dan soms gewenst zijn en hiervoor heb je raambekleding nodig. Zo kan je met raambekleding je zelf afschermen van de buitenwereld. Met een rolgordijn kan je hiervoor zorgen en neemt dit ook veel minder ruimte in beslag dan een normaal gordijn. Zo zet je een rolgordijn boven in je raam en kan je hem ook verticaal uitrollen en oprollen. Je kan dan zelf altijd bepalen wanneer jij je privacy wilt en wanneer jij meer licht wilt in je woonkamer. Ook kan je kiezen voor een speciaal rolgordijn waarbij je licht er doorheen kan laten komen en alsnog genoeg privacy hebben. De kleuren zijn ook van belang, want deze bepalen vaak de sfeer van je woning. Zoek dus kleuren uit die aansluiten op de inrichting die je al hebt, zo kan je het een samenhangend geheel maken.

 

Ook kan je plisségordijnen op maat kopen

Als je een rolgordijn wilt in je woonkamer, maar je wilt ook meer opties hebben. Dan kan een plisségordijn de ideale oplossing zijn voor je probleem. Deze plisségordijnen zorgen ervoor dat je genoeg privacy hebt, maar je kan ook een gedeelte van je raam open laten. Zo kan je ervoor kiezen om de onderkant van je raam dicht te maken en de bovenkant open. Dit komt doordat je deze plisségordijn kan schuiven op je raam. Zo heb je meer speling en kan je spelen met het licht terwijl je alsnog genoeg privacy hebt. Met de handbediening kan je eenvoudig de plisségordijn schuiven en kan je bepalen hoe je alles wilt hebben. Het is wel verstandig dat je de plisségordijnen op maat laat maken. Zo weet je zeker dat dit past en heb je geen problemen met het gebruik hiervan. Vaak moet je zelf alles opmeten en moet je dit ook goed doen zodat je de exacte maten krijgt. Deze stuur je dan op naar de winkel en zo kunnen de plisségordijnen op maat worden gemaakt voor jouw bestelling.

 

Overgordijnen

Je kan ook je rolgordijn combineren met andere soorten raambekleding. Zo kan je een mooi geheel maken van alles en ziet alles er beter uit. Een rolgordijn kan je makkelijk combineren met overgordijnen. Dit zijn dikkere gordijnen die niet makkelijk zonlicht doorlaten, zo kan je het soms verduisteren en kan dit een hele leuke sfeer geven. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de overgordijnen soms open te laten zodat je maximaal kan genieten van het licht.