TT FM
Image default
Aanbiedingen

Waarom een waterblazer voor uw hond gebruiken?

Waarom een waterblazer voor uw hond gebruiken?

Het gebruik van een waterblazer, vaak verward met een hondenhaarföhn, biedt verschillende voordelen voor uw trouwe viervoeter. Met een waterblazer is het mogelijk om de natte vacht van het dier te drogen. Niet alleen kan nat hondenhaar slecht ruiken, het is voor het dier ook aangenamer om een droge vacht te hebben. Het dier kan het koud krijgen als de vacht nat blijft bij een harde, snijdende wind. In dit artikel leest u meer over het gebruik van een waterblazer en de voordelen die het oplevert voor het dier.

Het gebruik van een waterblazer bij uw hond 

De werking van een waterblazer hond is heel eenvoudig. Een sterke luchtstroom zorgt ervoor dat de vacht gedroogd wordt. Met een waterblazer is het niet alleen mogelijk om water uit de vacht te blazen en deze ermee te drogen. U kunt er bijvoorbeeld ook zand of ander vuil mee uit de vacht van het dier blazen. Dit is prettig voor uw interieur, maar ook voor uw hond! Uw hond zal minder snel last hebben van klitten.

Gebruik de waterblazer niet alleen na een wandeling door de regen of een uurtje zwemmen in een meer. De waterblazer komt ook van pas na het wassen van uw hond. U kunt de hond meteen afdrogen, zodat uw huis niet nat wordt. 

Verschil tussen een waterblazer en föhn

Zoals gezegd is er een verschil tussen de waterblazer voor de hond en een hondenföhn. Een hondenföhn werkt op basis van warme lucht, die de vacht moet drogen. Het nadeel van deze warme lucht is dat het de vacht van uw hond kan beschadigen. Daarnaast kan uw hond meer hinder ondervinden van de föhn. Met een waterblazer wordt bij normaal gebruik geen schade aan de vacht toegebracht.

Verschillende blaasmonden bij een waterblazer

Bij de aanschaf van een waterblazer worden standaard verschillende blaasmonden meegeleverd. In de meeste gevallen gaat het om zowel een rond mondstuk als een breed en plat mondstuk. Dit laatste mondstuk is vooral bedoeld voor het wegblazen van oppervlakkig water of vuil. Het ronde mondstuk kunt u gebruiken om de ondervacht uit de vacht van uw hond te blazen. Zorg ervoor dat u het mondstuk dicht bij de huid van uw hond houdt. Maak vervolgens voorzichtige bewegingen om de ondervacht te verwijderen.

Tip: Blaas altijd in de richting van de haargroei van uw hond. Zo zal uw hond zo weinig mogelijk last hebben van het gebruik van een waterblazer. U moet de blaasmond van de waterblazer relatief dicht bij de huid van een hond houden.

Laat een hond wennen aan de waterblazer

Het gebruik van een waterblazer kan best eng zijn voor uw hond. Mede door het feit dat een compressor het nodige lawaai maakt. Om deze reden is het belangrijk om uw hond te laten wennen aan de waterblazer. De meeste modellen hebben verschillende snelheden. Zet de waterblazer altijd eerst in de laagste stand en zet hem dan langzaam hoger.

Tip: schrikt uw hond van het geluid? Gebruik de waterblazer dan in eerste instantie zonder sproeikop. Hierdoor maakt het apparaat vaak minder lawaai.

Verwen uw hond met een honden knuffel met hartslag.