TT FM
Image default
Aanbiedingen

Waarom een waterspeelmat?

Een waterspeelmat biedt de mogelijkheid om zintuiglijk te spelen en om zowel de hand-oog coördinatie als de motoriek te verbeteren. Het is ook een all-round leuk speeltje voor zowel baby’s als peuters.

Wat is een baby waterspeelmat?

Een opblaasbare waterspeelmat  is een stimulerende plek voor jouw baby om te spelen, ook als buik lig mat waar ze kunnen leren om hun nek te versterken als ze klein zijn.

Een baby water speeltapijt is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en in felle kleuren. Het is meestal voorzien van opvallende afbeeldingen en illustraties en soms gevuld met drijvende speeltjes zoals onderwaterwezens.

 

Wat zijn de voordelen van een baby waterspeelmat?

  • Ondersteunt een goede visuele zintuiglijke groei en bevordert gezondere neuronenverbindingen.

  • Bevordert de fysieke ontwikkeling.

  • Leren door te spelen.

  • Training van motorische vaardigheden.

  • Voorkomen van een plat hoofd.

 

Gewoonlijk geschikt voor baby’s van drie maanden en ouder. De waterspeelmatten worden gemakkelijk opgeblazen en vervolgens gevuld met water, klaar om verkend te worden.

Zijn watermatjes goed voor het buikje?

Ja, watermatten zijn echt goed voor de buiktijd en ze moeten worden aangemoedigd voor kinderen. Voor een snellere ontwikkeling van een baby speelt de tijd met het buikje een cruciale rol bij de opbouw van de nek-, rug- en schouderspieren.

Je kleintje te lang op zijn of haar rug laten liggen is nooit goed. Afgezien van het feit dat het de ontwikkeling vertraagt, veroorzaakt het positionele plagiocephalie (een platte plek op het achterhoofd van jouw baby).

Voor baby’s die nog maar een paar weken oud zijn, mag elke keer dat ze op de buik liggen op een speciaal speelkleed voor baby’s. Niet langer dan 3 minuten duren. Er is een limiet die deze baby’s kunnen verdragen en je mag ze die limiet niet laten overschrijden.

Naarmate ze groeien, kun je het aantal sessies verhogen. 1 tot 3 sessies per dag zouden genoeg moeten zijn. Je kunt besluiten om de baby na elke luierwissel zijn buikje te laten rusten.

Het is goed voor de motorische en algemene ontwikkeling van een kind, zoals omrollen, kruipen, zitten en lopen.

Op welke leeftijd kan je een waterspeelmat voor een baby gebruiken?

Je kunt een waterspeelmat voor je baby zo snel mogelijk gaan gebruiken, zolang er geen medische complicatie is en je baby de volledige tijd in de baarmoeder heeft doorgebracht.

Het is echter heel normaal dat de meeste mama’s sceptisch zijn over het gebruik van het watermatje vanaf de geboorte. Ik bedoel, op die leeftijd is je baby nog erg klein en wil je zeker weten dat alles goed is met je kleintje.

 

Hoe gebruik je een waterspeelmat?

Nadat je de waterspeelmat uit de doos hebt gehaald, zie je twee buizen – de buitenste buis en de binnenste grotere buis. Vul de binnenste buis met water en blaas de buitenste buis op met lucht. Er zitten meestal zeedieren in de binnenste buis. Zodra je hem met water vult, beginnen de zeedieren erin te drijven.

Om het speelmat voor baby’s te gebruiken, kun je je baby op het matje leggen (tummy time) of het matje voor je kleintje leggen.

Als je de mat voor je baby legt, zal hij of zij versteld staan van de beweging in de watermat en zal hij of zij de zeedieren willen bereiken. Al deze praktijken zijn geweldig voor kinderen omdat ze helpen bij een snelle ontwikkeling.

 

https://www.vrouwenaanrader.nl/wat-moet-je-allemaal-kopen-voor-je-kinderen/