TT FM
Image default
Aanbiedingen

Het ontdekken van de wonderbaarlijke voordelen van geneeskrachtige kruiden

Eeuwenlang hebben mensen kruiden gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. De Egyptenaren gebruikten knoflook om allerlei kwalen te behandelen, en de Chinezen gebruiken ginseng al meer dan 2000 jaar om hun energieniveau te verhogen. Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende soorten geneeskrachtige kruiden die gebruikt worden om alles te behandelen, van angst tot kanker. In deze blog bekijken we enkele van de populairste geneeskrachtige kruiden en wat ze voor je gezondheid kunnen doen.

 

Muira Puama

Muira Puama is een kleine boom die groeit in het Braziliaanse Amazonegebied. Zijn wortels en stengels worden vaak gebruikt om thee of tincturen van te maken, waarvan gezegd wordt dat ze helpen bij disfunctie en het verhogen van het libido. Muira Puama wordt ook wel “potentiehout” genoemd vanwege zijn vermeende vermogen om de prestaties te verbeteren. Heb je interesse in meer informatie over dit kruid? Kijk dan in de Smartshop van 24High.

 

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba is een van de oudste levende boomsoorten op aarde. Hij komt oorspronkelijk uit China, maar is nu over de hele wereld te vinden. Van ginkgo biloba bladeren worden vaak supplementen gemaakt, die worden ingenomen om de cognitieve functie en het geheugen te verbeteren. Sommige studies hebben ook aangetoond dat ginkgo biloba kan helpen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. 

 

Kurkuma 

Kurkuma is een fel oranjegele specerij die veel gebruikt wordt in de Indiase keuken. Het wordt ook al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese en Ayurvedische geneeskunde als natuurlijke remedie voor een groot aantal kwalen. Kurkuma bevat een verbinding die curcumine heet en krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft. Deze effecten zijn in verband gebracht met een verminderd risico op hartziekten, kanker en de ziekte van Alzheimer. 

 

Er zijn duizenden verschillende soorten geneeskrachtige kruiden die al eeuwenlang worden gebruikt om alles te behandelen, van angst tot kanker. In deze blog hebben we drie van de meest populaire geneeskrachtige kruiden bekeken: muira puama, ginkgo biloba en kurkuma. Elk van deze kruiden heeft unieke voordelen die je gezondheid op verschillende manieren kunnen verbeteren. Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheid te bevorderen, overweeg dan om wat geneeskrachtige kruiden aan je dieet toe te voegen!