TT FM
Image default
Woning en Tuin

Het schoonmaken van je keuken zorgt voor rust

De keuken is de meest gebruikte ruimte in je huis. Het is echter ook de meest verwaarloosde ruimte in je huis voor een grondige voorjaarsschoonmaak. Neem, nu het zomer is, een dag vrij van je drukke schema en geef je keuken de grondige schoonmaakbeurt die ze verdient. Tover je keuken om tot de frisheid van een gloednieuwe keuken.

Het is een gegeven dat iedereen de dagelijkse klusjes doet, zoals vegen, afwassen en de aanrechten afvegen. Maar, als je een stapje verder gaat kun je je hele keuken opfrissen. Het werk vergt misschien wat tijd, maar ik beloof dat de beloning van het koken in een prachtig opgefriste keuken je goed doet.

Azijn is de meest goedkope en natuurlijke manier om je keuken schoon te maken. Je kunt azijn gebruiken om veel dingen in je keuken schoon te maken. Het is een milieuvriendelijke oplossing die ook een voordelige keuze is. Soms houden mensen niet van de bittere geur van azijn, maar de geur verdwijnt als alles droogt. En, je kunt altijd een beetje citroen gebruiken om alles lentefris te houden. Begin dus maar vast met de keukenkastjes.

We raken onze keukenkastjes altijd aan voor het een of ander. Zeker, we vegen ze regelmatig af, maar toch kunnen ze bedekt zijn met bacterieën, vet, vuil, en meer, waardoor je de kasten grondig moet schoonmaken. Om ze schoon te maken gebruik je azijn en warm water. Meng gelijke hoeveelheid azijn en warm water in een kom. Gebruik een zachte spons of doek om je keukenkastjes schoon te vegen. De azijn in de oplossing zal helpen om eventueel vet dat aan de kasten vastzit gemakkelijk te verwijderen. Als je wat glans aan je kasten wilt geven voeg je een beetje olijfolie toe aan het mixje dat je eerder maakte. Vergeet de binnenkant van de kasten niet. Verwijder alles wat in de kasten staat en veeg alle planken schoon. Maak alle potten en pannen schoon die je niet regelmatig gebruikt, want ze zullen na verloop van tijd stof en vet verzamelen. Door ze af en toe schoon te maken blijven ze in goede staat, klaar om gebruikt te worden voor je volgende keukenwonderen.

Om je kranen weer sprankelend nieuw te maken veeg je ze af met wrijfalcohol. Het maakt je kranen niet alleen schoon, maar verwijdert ook alle bacterieën die er aanwezig zijn, zeker als je bedenkt dat de kraan altijd nat is en speelplaats voor bacteriën die gedijen op vochtige plaatsen. Bestrooi ook je aanrecht met zuiveringszout, maak het daarna schoon met een natte spons en spoel het na. Zo zal je gootsteen weer schitteren als de dag dat je hem kreeg.

Gebruik zuiveringszout en een vochtige doek om de glazen deuren van de oven schoon te maken. Het smelt letterlijk het vet en de kleverige rommel er gemakkelijker af en laat je het gebruik van de zware schadelijke chemicaliën omzeilen.

Maak je koffiepot schoon met azijn. Brouw 1 kopje azijn en dan 1 tot 2 kopjes water om je koffiezet schoon te houden van ziektekiemen. De azijn die een basische substantie is, zal ook de ph in de koffiezetter weer in evenwicht brengen van de zuurgraad van maandenlange koffie. Geloof me je koffie zal goddelijk smaken na zo’n reinigingsregime.

Dweil tenslotte je vloeren met een oplossing van azijn en water. Vergeet niet het water af en toe af te tappen en je azijn-water-oplossing opnieuw te maken om te zorgen dat je het vuil niet opnieuw op je vloeren veegt.

Dit zijn de eenvoudige manieren om je keuken organisch schoon te maken zonder het gebruik van zware, stinkende en schadelijke chemicaliën. De producten die je voor het schoonmaken gebruikt zijn eenvoudige alledaagse producten die je gebruikt om te bakken en te koken. De azijn is gewoon de gewone witte azijn die je in je dagelijkse kruidenierswinkel krijgt, niets geks of duurs.

Een frisse look van je keuken kan wonderen doen. Naast de bovenstaande tips om je keuken fris te krijgen kun je dit ook nog op andere manieren doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meubelen en aan verfrissende raamdecoratie. Nieuwe raambekleding kan wonderen doen, met aluminium jaloezieën creëer je een strakke en uniforme uitstraling van je keuken. Kunststof jaloezieën hebben een houtlook en zijn daarnaast, net zoals aluminium jaloezieën, bestand tegen vocht. Een andere sfeervolle mogelijkheid als raamdecoratie voor de keuken zijn vouwgordijnen. Vouwgordijnen geven je interieur een warme en gezellige sfeer. Vouwgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en sommige stoffen zijn af te nemen met een vochtige doek. Neem dit dus mee in je keuze.

Ga je gang en gebruik deze nieuwe trucs om de verfrissende keuken te krijgen die je verdient!

 

https://www.raamdecoratie.com