TT FM
Image default
Aanbiedingen

Mag je een verzwaringsdeken aan je kind geven?

Het is een veel gestelde vraag. Een kind slaapt erg slecht en als ouders heb je al van alles geprobeerd. Dan lees je over een verzwaringsdeken. Dit is een deken als iedere andere deken alleen, zoals de naam al doet vermoeden, een stuk zwaarder. Veel mensen vragen zich dan ook af of je een verzwaringsdeken aan je kind mag geven. Is dit niet te zwaar voor zijn jonge lichaam? We kunnen je al gelijk geruststellen: een verzwaringsdeken aan je kind geven is geen probleem. Dus ook je kind kan eens proberen of het wat voor hem of haar is.

Welke verzwaringsdeken voor een kind?

Als je al eens rond bent gaan kijken naar verzwaringsdeken, dan heb je vast wel gezien dat er verschillende soorten op de markt zijn. Je hebt ze in allerlei gewicht soorten. Maar welke heb je dan nodig voor een kind? Ten eerste wordt aangeraden pas met een verzwaringsdeken te beginnen als je kind minimaal 2 jaar oud is. Daarvoor dus nog niet. Als je kind nog zo jong is, is het ook aan te raden om eerst een arts te raadplegen. Hij kan je advies geven. Ga je voor een verzwaringsdeken voor je kind? Kies er dan een met het juiste gewicht, want te zwaar of te licht is niet goed.

 

Hoe zwaar mag de deken zijn?

Aangeraden wordt om te kiezen voor een verzwaringsdeken die ongeveer 10 procent van het lichaamsgewicht is van je kind. Toch zal soms een iets zwaardere of iets lichtere deken beter zijn voor hem of haar. Probeer daarom gewoon eens een en misschien helpt de verzwaringsdeken je kind beter te slapen en meer uitgerust wakker te worden. Het heeft al veel kinderen én volwassenen geholpen.