TT FM
Image default
Bedrijven

3 tips om uw vloer een langer leven te geven

De vloer wordt gedurende de hele dag onderworpen aan het gewicht van banken en tafels. Daarnaast staat het bloot aan de opbouw van stof en vuil. Hierdoor kan de levensduur van uw vloer behoorlijk verkort worden. Door uw vloer goed te beschermen en schoon te houden, kunt u langer van uw vloer genieten. Hieronder vindt u drie tips die u hierbij helpen.

Houd de vloer schoon

Stof en vocht zijn vaak de oorzaak van schade bij vloeren. Zo kan klein stof, zoals zandkorreltjes die meegenomen worden van buiten, zorgen voor krassen op uw vloer. Het is daarom erg belangrijk dat u regelmatig stofzuigt in huis en dat u uw schoenen goed schoonveegt voordat u binnenkomt. Let hierbij wel op dat een harde stofzuigermond ook kan zorgen voor krassen op de vloer, dus gebruik een stofzuigermond met zachte borstels als het kan.

Plak beschermviltjes onder banken en tafels

Al het meubilair in uw huis kan krasjes in de vloer veroorzaken, maar voornamelijk bij zwaardere meubelstukken, zoals banken en tafels, zijn deze het ernstigste. Als deze bewegen, schuiven ze namelijk vaak met harde poten over de vloer. Door beschermviltjes onder de poten van uw meubels te plakken, zult u minder krassen krijgen op uw vloer bij het verschuiven van banken en stoelen.

Bescherm vloerbedekking door egaliseren van vloeren

Als de ondervloer waarop uw vloerbedekking ligt niet helemaal vlak is, kunnen er oneffenheden ontstaan in uw vloer. Dit kan leiden tot vocht dat binnendringt onder de vloerbedekking of losliggende vloeronderdelen. Gelukkig kunt u door het egaliseren van vloeren een langere levensduur garanderen. Hierbij wordt de ondervloer helemaal uitgevlakt, waardoor alle oneffenheden in de vloer erboven verdwijnen.

https://www.egaliseer.nl/

Gerelateerde artikelen

7 schitterende natuurgebieden in Nederland

Paardencoaching in Apeldoorn voor iets moois

3 tips bij het kopen van een boerderij