TT FM
Image default
Mode en Kleding

Waarom iedereen die hardloopt een sporthorloge zou moeten dragen

Waarom iedereen die hardloopt een sporthorloge zou moeten dragen

 

Wanneer je net begint met hardlopen, dan zal het dragen van een sporthorloge nog niet direct noodzakelijk zijn, echter kan het je wel helpen om direct te zorgen voor het vastleggen van bepaalde gegevens. Vanuit dat oogpunt kan het dus wel een verstandige keuze zijn. Toch zal de werking van een sporthorloge pas echt van pas komen, waar je langere afstanden gaat lopen. De voornaamste reden is, dat je dan namelijk een stuk gerichter kunt trainen en ook exact kunt uitlezen wat je hebt gedaan. Zo kun je bijvoorbeeld zien of en hoeveel je vooruit gaat ten opzichte van de vorige keer. Niet voor niets vinden wij dat een sporthorloge net als een paar schoenen en een sport bh bij iedere outfit van een vrouw en ook man hoort. Waarom, dat lees je hier!

 

Resultaten meten

 

Voor een sporter is er natuurlijk niets belangrijker dan beter zijn dan de vorige keer. Hoe kun je dat nu beter doen, dan zoveel mogelijk informatie te verzamelen over bijvoorbeeld je hartslag, snelheid en ook slaapcyclus. Je kunt namelijk wel de nieuwste push up sport bh dragen, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook daadwerkelijk progressie maakt. Doordat een sporthorloge je gezondheid 24/7 monitort. Kun je ook direct zien of je wel een goede nachtrust hebt gehad. Dit kan namelijk van invloed zijn op de prestaties van een trainen een paar uur later op de dag. 

 

Gericht trainen

 

Voor een hardloper is het belangrijk dat je traint op basis van je hartslag. Omdat het een duursport betreft, wil je dat je hartslag binnen een bepaalde range blijft om het zo op deze manier zo lang mogelijk te kunnen volhouden. Door het dragen van een sporthorloge, kun je exact zien wat je hartslag is en kun je waar nodig een stapje terug doen of juist bijzetten. Wel is het goed ook altijd te blijven luisteren naar je lichaam. Want ook je outfit is voor een deel bepalen hoe je uiteindelijk presteert. 

 

Je hebt er namelijk niets aan, dat je een te gek sporthorloge hebt, maar een anita bh draagt die eigenlijk helemaal niet prettig zit. Bij een topsporter die tot z’n maximale prestatie wil komen, moet daarom ook alles samenkomen op die ene dag en dat ene moment. Dat betekent een goede nachtrust, de juiste hartslag en ook het juiste materiaal. Daarnaast heb je natuurlijk ook te maken met externe omstandigheden, waar je vervelend genoeg niet altijd invloed op hebt.