TT FM
Image default
Bedrijven

7 schitterende natuurgebieden in Nederland

Nederland telt heel veel mooie natuurgebieden. Niks is mooier dan op een zonnige dag een bezoekje te brengen aan de volgende natuurgebieden

Groene Hart

Het Groene Hart is misschien wel het bekendste natuurgebied in het hart van de randstad. herkenbaar aan de veenweidegebieden. Wanneer je na een groencontainer huren even de stad wilt ontvluchten, is dit de perfecte uitvalsbasis.

Loonse en Drunense Duinen

In dit stukje natuur vind je heel veel zand, bos en heide. Doordat de wind op veel plekken zijn gang kan gaan, verandert het landschap constant. Het heet niet voor niets de Brabantse Sahara, want het is een groot stuifzandgebied. Inmiddels is het gebied al 100 jaar beschermd.

Oostvaardersplassen

De echte avonturier moet in de Oostvaardersplassen zijn. Het is een gebied met veel moeras en rietvlaktes en ruige graslanden. Tegenwoordig zijn er nog altijd veel dieren te vinden zoals vossen en vlinders. Het is niet voor niets een waar vogelparadijs. Je vindt deze parel in Flevoland, gelegen tussen de steden Almere en Lelystad.

Veluwe

In dit beschermde natuurgebied is er alle ruimte voor dieren die je niet vaak zult tegenkomen zoals edelherten en wilde zwijnen. De wandelpaden zijn heel verschillend. Het ene moment loop je over een zandvlakte en het volgende moment sta je in een dennenbos. Ook is dit natuurgebied ideaal om een fietstocht te maken.

Geuldal

Mocht je na het huren van een groencontainer de natuur willen opzoeken, dan is het Geuldal een aanrader. Wanneer je in het Geuldal bent, zou je niet denken dat je nog steeds in Nederland bent, want dit heuvellandschap kom je nergens anders in Nederland tegen. Door de hoogteverschillen en de kalkbodem kom je ook hier bijzondere planten en dieren tegen zoals het zinkviooltje en de wilde kat.

’t Oerd

Voor dit natuurgebied moet je naar het Waddeneiland Ameland. Maak een tocht door de duinen onder leiding van een gids en het is een ervaring om nooit te vergeten. Geniet van de zeldzame planten, paddenstoelen en de vele vlinders en vogels. Mocht je willen fietsen, dat kan ook in ’t Oerd.

De Biesbosch

De Biesbosch ligt in het westen van Noord-Brabant. In dit gebied kun je veel dingen ondernemen. Behalve wandelen en fietsen kun je ook een kanotocht maken of een excursie maken met een gids erbij.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/

Gerelateerde artikelen

Serbo constructie

3 tips om uw vloer een langer leven te geven

Paardencoaching in Apeldoorn voor iets moois