TT FM
Image default
Gezondheid

Eiwitrijk dieet?

Bouw je lichaam naar de droom fysiek die je altijd wilde…

Je kent het wel. Je staat op voor een zware werkdag, lekker ontbijtje; lekker zoete cornflakes, kopje koffie en nog een chocoladereep voor onderweg. Je zit achter je bureau en *boem* je maag knort en je hebt weer honger, allee dan, toch maar die chocoladereep binnenspelen… het is nog maar kwart voor negen…

En dan vraag je jezelf af waarom al die dagen zweten en toeren in de gym nog geen resultaten hebben opgebracht…

Ik zal het je zeggen, wat mist er uit dat ochtend ontbijt?
Misschien zou je zeggen nog een fles jenever…

Maar nee, het is een dosis eiwitten om je dag te starten! Eiwitten, ofwel proteïne in de volksmond. Het is de nieuwe trend, je ziet het wel in de supermarkt, Philadelphia smeerkaas met extra proteïne, yoghurt met extra proteïne, macaroni en kaas met extra proteïne…

Je zou denken; wel een nieuwe trend waar iedereen op springt die waarschijnlijk binnen een paar maanden weer overwaait…

Maar, ik zal je nu is zeggen waarom dat jij ook mee op de “protein-train” moet stappen en waarom dat deze nieuwe trend waarschijnlijk blijft.

Simpel, het werkt.
Ja lees het nog maar eens.

Proteïne rijk dieet

Een proteïne rijk dieet is misschien net die extra duw die je nodig hebt om eindelijk die resultaten in de gym te zien.

Liften en liften, maar dan thuiskomen en een boterham met kaas eten en een cola te drinken…

Pak eens die oude pan die verborgen, ergens in je kast staat te verroesten en haal die bevroren biefstuk die je vorige week impulsief hebt gekocht omdat je loon net gestort was er ook maar bij, dat is al 62 gram proteïne. Of doe inspiratie op uit deze lijst van eiwitrijke voeding.

Volgens recente studies heeft de gemiddelde volwassene 0,8 à 1 gram proteïne nodig voor elke kilogram lichaamsgewicht, dus iemand die 89 kilogram weegt zou minstens 71,2 g proteïne dagelijks binnen moeten krijgen.

Waarom vraag je?

Wel ik zal maar eens een paar positieven opnoemen;

Je gaat ten eerste al spierafbraak tegen, proteïne of eiwitten zijn al lang gekend als de bouwblokken van je lichaam die voor de reparatie van verschillende organen zorgen. Dus ook die spiertjes die je hard hebt liggen uitputten in de gym.

Proteïne remt ook het honger gevoel, proteïne zorgt ervoor dat je minder van het hormoon ghreline aanmaakt, het hormoon dat voor een hongerig gevoel zorgt. Het zorgt er ook voor dat je een boost van peptide YY productie krijgt, het hormoon dat ervoor zorgt dat je je meer vol voelt.