TT FM
Image default
Bedrijven

Douche of bad: welke is beter?

Als je begint aan het verbouwen van je badkamer, maak je misschien de overweging om voor een bad te kiezen, in plaats van een douche (of vice versa). Er zijn namelijk meerdere voor- en nadelen bij beide, dus het is belangrijk om goed te kijken wat het beste in jouw badkamer past.

Werk met de aanwezige ruimte

Allereerst, is het natuurlijk noodzakelijk om te kijken naar de ruimte die je beschikbaar hebt. Douchecabines zijn makkelijker te plaatsen dan een bad, omdat deze de hoogte in gaan in plaats van de breedte. Echter betekent meer ruimte vaak wel meer comfort. In een bad kan je makkelijk languit liggen, terwijl je kan ontspannen. Als je toch het meeste uit de beschikbare ruimte te halen, kan je ook kiezen voor een douche en een bad in één. Hierbij heb je de mogelijkheid om snel te douchen als dat moet, maar kan je ook kiezen om lekker te ontspannen in bad.

Veiligheid in de badkamer

Toch is deze combinatie van bad en douche niet altijd even veilig. Een bad is namelijk afgerond aan de binnenkant, zodat je het fijnste kan liggen. Maar dit betekent ook dat je snel kan uitglijden als je in het bad staat. Om deze reden zou je misschien een antislipmat onder in het bad kunnen installeren, zodat je gewoon kan staan bij het douchen. Bij een douchecabine zijn er ook enkele risico’s, zoals het struikelen over een douchedorpel. Bij een inloopdouche heb je deze niet, waardoor de douche veiliger wordt voor kinderen en ouderen.

Houd je badkamer schoon met een douchedorpel

Hoewel een inloopdouche over het algemeen veiliger is dan een douchecabine met een rand, zorgt het ook voor een grotere kliederboel. Als het water niet wordt tegengehouden door een rand, dan zal het sneller op de badkamervloer spatten.

https://waterkeringdouche.nl/douche-dorpel/