TT FM
Image default
Bedrijven

Zorg goed voor jouw houten tuinmeubels

Als je lekker in de tuin wilt zitten, omdat je bijvoorbeeld een barbecue hebt of omdat je gewoon rustig een boekje wilt lezen, dan is het fijn om tuinmeubels te hebben. Vanwege hun mooie uiterlijk dat past bij vrijwel elke tuin, worden houten tuinmeubels vaak aangeraden. Hier komt echter wel wat onderhoud bij kijken om deze stoelen en tafels zo lang mogelijk mooi te houden. Hieronder vind je de beste manier die je kan gebruiken bij het onderhouden van jouw buitenmeubels.

Reinig jouw houten tuinmeubels goed

Als je per ongeluk iets hebt gemorst op je houten tafel of stoel, dan kan er een flinke vlek ontstaan die je er niet makkelijk uit krijgt. Kijk voordat je gaat schuren en schrobben wel goed naar het soort hout waarmee je werkt. Bij hardhouten tuinmeubelen kan je het beste beginnen met een zachte borstel en tuinmeubelreiniger. Als je een harde borstel of een hogedrukreiniger gebruikt, zal je de natuurlijke waslaag van het hout kunnen beschadigen. Als het meubelstuk goed gereinigd is, kan je een dikke laag tuinmeubelolie inwrijven.

Neem de meubelen af met een droge doek en dan zijn ze weer schoon! Bij verweerde tuinmeubelen kan je iets hardhandiger aan de gang. Gebruik een harde borstel om de meubelen schoon te maken en breng vervolgens houtreiniger aan. Als de reiniger 10 minuten heeft ingewerkt, kan je de meubelen schoon schrobben met een harde borstel en water. Op deze manier kan je het beste jouw meubels schoon krijgen, zodat je fijn kan zitten in de tuin op een goed onderhouden bank of stoel!

www.outsidemeubelen.nl