TT FM
Image default
Alarmsysteem

Daling aantal inbraken

Door de coronapandemie is het aantal inbraken in Nederland sterk afgenomen. Dit komt doordat mensen veel meer thuis waren. Daarnaast zorgde de avondklok ervoor dat men niet zomaar de straat op kon gaan. Aangezien inbrekers graag ongezien blijven breken zij het liefst ’s avonds of ’s nachts in. Dit was dus door de avondklok niet mogelijk. Daarnaast moesten veel mensen vanuit thuiswerken. Voor inbrekers was het dus niet meer mogelijk om zomaar ergens naar binnen te gaan. De kans was namelijk erg groot dat er iemand thuis was. Dit betekende dat ook slotenmakers uit Venlo weinig werk hadden.

Stijging van het aantal inbraken

De verwachting is dat het aantal inbraken de komende tijd zal toename. Met name de komende winterperiode zou voor een piek aan inbraken kunnen zorgen. Tenzij het coronavirus roet in het eten gooit natuurlijk. Voor mensen is het dus verstandig om nu al een slotenmaker uit Venlo langs te laten komen. Door nieuwe beter sloten met het politiekeurmerk te laten plaatsen maak je het inbrekers in elk geval moeilijker. Als een inbreker echt binnen wil komen dan lukt dit altijd. Het is alleen zo dat inbrekers dit niet tegen elke prijs zullen doen. Het ingooien van een raam levert bijvoorbeeld te veel geluid op. Dit is dan ook de reden waarom er maar bij 1% van alle inbraken in Nederland een ruit wordt ingegooid.

Een alarmsysteem

Naast het vervangen van sloten is het ook aan te raden om een alarmsysteem aan te schaffen. Dit systeem beperkt de tijd dat een inbreker binnen kan zijn. Na een bepaalde tijd staat de politie namelijk aan de deur.

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-venlo/