TT FM
Image default
Dienstverlening

Wat doet een tegelzetbedrijf?

Een tegelzetbedrijf heeft verschillende taken en kan deze allemaal goed uitvoeren. Het is handig om bij het aanleggen van tegels een bedrijf in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat alles professioneel gebeurt en alles wordt uitgevoerd door experts. Het bedrijf kan bijvoorbeeld je badkamer tegelen, waar vaak veel vraag naar is. Wc’s en keukens zijn andere ruimtes die vaak getegeld worden. Uw tegelzetter die komt vanuit een bedrijf kan ook tegels impregneren en betontegels impregneren. Een bedrijf kan dus heel handig zijn voor het plaatsen van tegels. Dit is ook een klusje dat lastig is om zelf thuis te doen, omdat er kennis en ervaring ontbreekt. 

Voordelen tegelzetters 

Bij een tegelzetbedrijf kun je voor veel verschillende dingen terecht. Zij zijn overigens gespecialiseerd erin. Ze kunnen bijvoorbeeld vloertegels en wandtegels aanleggen, maar dit niet alleen. Hele nieuwe aanrechten voor in de keuken of een mooie douche in de badkamer kan ook allemaal geregeld worden. Ook geven ze altijd goed advies! Laat weten aan het bedrijf wat je voorkeuren zijn en stel al je vragen, dan krijg je het beste inzicht over wat te doen. Een bedrijf helpt je zelfs met het verwijderen van oude tegels, die vervolgens allemaal netjes worden opgeruimd. Een tegelzetbedrijf doet zoveel werkzaamheden, dat dit voor veel mensen een logische stap is om aan hen hulp te vragen. 

Wat is impregneren? 

Sommige tegels zijn makkelijk vatbaar voor dingen als vlekken, vuil en water dat in de tegels trekt. Dit noem je poreus. Het impregneren van de tegels is dan een goede manier om dit tegen te gaan en de tegels te beschermen tegen dit vuil. Bij impregneren wordt er een soort van beschermlaagje op de tegels aangebracht. Hierdoor blijven de tegels onder andere langer mooi. Dit is gelukkig niet te zien. Het middel waarmee geïmpregneerd wordt is transparant en valt dus niet op.