TT FM
Image default
Bedrijven

Rijles tips

Je rijbewijs zorgt voor een hoop vrijheid. Voor het zover is staan er eerst nog een aantal rijlessen op de planning, een theorie-examen en als laatst natuurlijk het rijexamen. Wij hebben een opsomming gemaakt van de belangrijkste tips om zo efficiënt mogelijk te leren en je slagingskans te verhogen.

Leren van de theorie

Iets waar een hoop leerlingen tegen op kijken: het leren van de theorie. Het is belangrijk dat je tijdig begint met het leren van de theorie. Schuif het dus niet voor je uit, maar start op tijd met leren. Des te eerder je de regeltjes onder de knie hebt, des te eerder je op kunt voor je theorie-examen. Je theorie-examen moet je overigens eerst behalen voordat je kunt afrijden. Wacht hier dus niet te lang mee!

Neem eens een les van 120 minuten

Een rijles duurt slechts 60 minuten. Neem eens twee lessen achter elkaar. Je hebt vaak even nodig om op gang te komen en aan de auto te wennen. Daarnaast kom je in twee uur tijd op meer verschillende plaatsen en kom je andere verkeerssituaties tegen. Neem daarom dus een autorijles in Eindhoven van 2 uur.

Les minimaal 1 keer per week

Probeer minimaal een keer per week een rijles in te plannen. Een gat in jouw lesprogramma van 14 dagen of meer zorgt voor een stapje terug. Dat is natuurlijk erg zonde van het geld. Daarom is het een tip om meerdere lessen vooruit te plannen, zodat je zeker weet dat er geen gaten in je lesprogramma vallen.

Les op verschillende tijden

Voor de meesten is het prettig om overdag te rijden. Het is dan een stuk rustiger op de weg. Echter is het belangrijk om kennis te maken met verschillende verkeerssituaties voordat je zelf de weg op gaat. Les daarom dus zowel op rustige als drukke momenten en neem ook eens een lesje in het donker. Zo wen je aan de verschillende verkeerssituaties en zo ben je goed voorbereid voordat je alleen de weg op gaat!