TT FM
Image default
Aanbiedingen

Samenwonen – De do’s en don’ts bij verhuizen

Wanneer je hebt besloten om te gaan samenwonen, komt er het e.e.a. bij kijken! Het proces van samenwonen kan een van de leukste en spannende tijden in jullie relatie zijn, maar het kan er ook voor zorgen dat jullie mening en visies sterk uiteenlopen. Het plannen van de verhuizing kan soms stressvol zijn, vooral als jullie beiden veel spullen hebben die moeten worden verplaatst naar jullie nieuwe huis. Tijdens een grote verandering zoals deze is het belangrijk om een goede houding en plan van aanpak te hebben. Ontdek in deze blog wat je vooral wel en niet moet doen!

 

Maak een plan

Jullie moeten zien hoe jullie alles gaan aanpakken en jullie halen het meeste uit jullie verhuizing wanneer jullie je goed voorbereiden. Beschrijf hoeveel tijd je hebt en hierin wilt investeren en maak een lijst van alle spullen die naar jullie nieuwe huis moeten worden overgebracht. Maak ook een lijst van spullen die jullie kunnen wegdoen, zoals dubbele items of items die u nooit meer gebruikt. Deze kunnen naar een goed doel worden gebracht of worden verkocht op marktplaats of aan vrienden.

 

Verhuisbus huren

Als jullie hebben vastgesteld welke spullen jullie graag willen bewaren, is het tijd om een verhuis bus te huren. Als jullie de juiste verhuiswagen of -bus huren, is het vervoeren van jullie spullen al snel een stuk eenvoudiger geworden. Een groter verhuisbusje kan werken als jullie bijvoorbeeld grote meubelstukken moeten verplaatsen.

 

Extra hulp

Vervolgens is het tijd om familie en vrienden in te schakelen – dit bespaart geld en tijd. Niet alleen is het huren van een professioneel verhuisbedrijf duur, maar het kost ook de tijd van jullie familie en vrienden. Vraag daarom of ze kunnen helpen bij het verplaatsen en inladen van de verhuiswagen. Nodig ze ook uit om jullie nieuwe huis te helpen schoonmaken of om te helpen bij het inrichten.

 

Aan welke prioriteiten moet je denken? 

Nu jullie alles hebben gepland en de juiste verhuiswagen hebben gehuurd, is het tijd om prioriteiten te stellen. Beoordeel alle spullen zorgvuldig op basis van hun belangrijkheid voor jullie woninginrichting. Maak bijvoorbeeld de slaapkamer en woonkamer de eerste prioriteit, zodat jullie na een lange dag van verhuizen tenminste een comfortabele plek hebben om te rusten.

 

Voldoende tijd nemen

Tot slot, is het belangrijk dat jullie niet overhaast beslissingen nemen en jullie op jullie gemak inrichten. Samenwonen betekent dat jullie de ruimte en de omgeving delen, dus zorg dat het inrichten gebeurt op een manier die jullie allebei tevreden stelt. Probeer niet jullie eigen ideeën op te dringen, door met elkaar te overleggen en compromissen te sluiten vinden jullie vast samen de juiste balans voor het interieur.